Waxen

Wat is waxen?

Waxen is een methode om ongewenste lichaamshaar te verwijderen. De haartjes worden zo samen met de haarwortel weggehaald, waardoor de haartjes tot wel wekenlang wegblijven en zachter en dunner terug komen. De huid voelt perfect glad en zacht aan, zonder stoppels, jeuk of ingegroeide haren! Na meerdere behandelingen krijg je kale plekken en uiteindelijk zullen de haartjes wegblijven.

Wij snappen dat waxen best spannend kan zijn de eerste keer, maar wij doen er alles aan om jou op je gemak te laten voelen! Ook staat hygiëne bij ons erg hoog.

Lycon

Wij werken met het merk Lycon. De Lycon waxen hebben grip op alle haartypes, zelfs op de meest korte en stugge haren, 100% haarvrij resultaat! 

Verschillende soorten wax:

Wij hebben 3 verschillende soorten wax. Bepaald welk deel je gewaxt wilt hebben, welke wax wij het beste kunnen toevoegen.

Hot wax

De wax wordt aangebracht met een houten spatel. Zodra de hotwax voldoende hard is, wordt de waxstrook met één trekbeweging verwijderd. Simpel, snel en vrijwel pijnloos.

Deze wax kan al de kortste en hardnekkigste haren verwijderen. Onze houten spatels worden nooit meer dan één keer gebruik. Bella Beauty garandeer zo de ultieme hygiëne.

Deze wax wordt gebruikt voor de kleinere oppervlakken zoals het gelaat, oksels en bikinilijn. De warmte van de wax zet de haarfollikel open waardoor het haar makkelijker verwijderd kan worden.

LycoJet wax

Deze wax wordt vaak gebruikt als “2e fase”, ofwel het pincet. Het word net zo aangebracht als de Hot wax maar dan veel dunner. Het is perfect voor de meest korte en stugge haren te verwijderen, maar ook alle donshaartjes. Perfect voor het gezicht.

Strip wax

De strip wax word met een spatel in een dun laagje op de huid aangebracht die vervolgens wordt verwijderd met katoenen strips. Bij deze wax hoeft er niet gewacht te worden tot de wax hard is geworden. Daarom wordt stripwax ook gebruikt bij grotere lichaamsdelen, om snel en efficiënt te kunnen waxen.

Bij alle waxsoorten maken wij de huid eerst goed schoon met een speciale antibacteriële cleanser die de huid vrijmaakt van transpiratie, vuil, cosmetica en bacteriën.

Ook na de behandeling gebruiken wij deze cleanser weer zodat het gewaxte gebied gereinigd word en hierdoor sluiten de haarzakjes en maken bacteriën geen kans!

Bij de Hot Wax en LycoJet maken wij van te voren gebruik van een Pre-waxing oil. Het zorgt voor een comfortabele behandeling. De pre-wax olie bevat essentieel voedende oliën die de huid verzachten en voorbereiden op het waxen.

Ook gebruiken wij na afloop altijd een verzorgende cream wat de huid verzacht en voedt.

Dit is zowel afhankelijk van het gewaxte gebied als het type haar. Gemiddeld staat er voor het gezicht, bikinilijn, oksels en armen 3 weken en voor de benen, borst en rug 4 tot 5 weken.

Bij het regelmatig waxen worden de haartjes dunner, vervolgens ontstaan er kale plakken en uiteindelijk zal je bijna geen haargroei meer hebben!

Elke keer dat een haar met wortel en al eruit getrokken wordt, wordt de basis van de haarfollikel licht beschadigd.

Een haarfollikel is een zakje in de huid waar een haar is ingekapseld. Door deze beschadiging komt er een scheurtje in de follikel. Daarom kan het zo zijn dat als jij een sterke haargroei heb, je tijdelijk kleine bloedinkjes kan krijgen in de haarzakjes.

In feite bied je met waxen een haargroei vertragingsproces aan. Om ervoor te zorgen dat waxen de haargroei zoveel mogelijk vertraagt is het belangrijk om ook hele korte haren te kunnen verwijderen. Dit is mogelijk met onze  Lycon wax!

Veel mensen hebben ook haar wat in een “rustfase” verkeert. Dit haar is vaak 1mm lang of soms nog korter terwijl de rest van het haar wellicht wel 1 cm lang is. Dit is een normaal verschijnsel bij mensen met een sterke haargroei. Veel mensen hebben haar in de “rustfase” al hebben zij 2/3 maanden geen waxbehandeling ondergaan. Op het moment dat het langere haar is verwijderd is beginnen deze “rustende” haren ineens te groeien.

Bij ons kan je al waxen vanaf 1 mm. De ideale lengte is 5 mm en de maximale lengte is 1 cm. Bij langere haren is het waxen gevoeliger.

Dat kan maar dat raden wij NIET aan! Hiermee beïnvloed je het resultaat van het waxen. Door het scheren komen de haren weer harder terug.

Waxen is eigenlijk voor iedereen mogelijk, behalve bij het volgende medicijn gebruik, waxen kan in combinatie met deze medicijnen een extra gevoelige en/of zwakke huid veroorzaken:

 • Retin A
 • Renova
 • Differin
 • Isotretjoin
 • Roaccutane

Tips voor vóór en na het waxen:

Voor:

 • Neem wanneer u echt uitzonderlijk gevoelig bent voor pijn ca. 30 minuten voor de behandeling één paracetamol tablet.
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank.
 • Niet sporten, dit in verband met irritatie door transpiratie.

 

Na:

 • Laat u regelmatig waxen voor een optimaal, langdurig glad en haarvrij resultaat. (Tussen de 3 a 6 weken)
 • Heeft u snel last van ingegroeide haren of puistjes? Maak dan gebruik vanaf de eerste dag na uw waxbehandeling van de Lycon ingrown spray.
 • Scrub u huid vanaf  1  week na de behandeling 3 keer per week om deze zacht en glad te houden en om ingegroeide haartjes te voorkomen met de Lycon sugar scrub.
 • Hydrateer je huid dagelijks.
 • Scheer NIET tussen jou wax behandelingen.

Gelieve 24 uur na de behandeling het volgende niet te doen:

 • Neem geen heet bad of te hete douche.
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank.
 • Ga niet naar de sauna.
 • Blijf uit het zwembad en de zee.
 • Draag geen strakke of niet ademende kleding.
 • Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid.
 • Raak de gewaxte huid niet aan met niet steriele handen.
 • Gebruik geen zelfbruinende crèmes of andere crèmes met vette oliën.
 • Niet sporten, dit in verband met irritatie door transpiratie.

Langdurig 100% haarvrij, reeds vanaf 1mm!

Advies nodig?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op